In memoriam Arie Huisman

terug naar overzicht

Zaterdag, 17 juni 2017

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat ons oud-bestuurslid en erelid Arie Huisman op 85-jarige leeftijd plotseling is overleden. Hoewel het de laatste tijd wat minder ging met de gezondheid van Arie is hij tot zijn overlijden actief geweest. De laatste jaren als lid van de biljartvereniging Lustenburg.

Vanwege zijn vele verdiensten als bestuurslid van de Goudse Hengelaarsvereniging Viswaterpachting (VWP) in de jaren ’60 en ’70 en als lid van het bestuur van de concoursafdeling van de VWP in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, werd Arie in 2001 Erelid van de Afdeling Viswaterpachting Gouda. Arie was een helder denker die de verenigingen waarvan hij lid is geweest altijd op een positieve wijze ondersteunde met zijn raad en daad. Vanwege zijn inzet als vrijwilliger, op vele fronten, heeft Arie in 2015 de vrijwilligerspenning van de stad Gouda in ontvangst moge nemen.

Arie was een sportvisser in hart en nieren die vele uren aan de waterkant heeft doorgebracht. Voor de concoursafdeling was Arie tijdens zijn werkzaam leven als zeilmaker bijzonder verdienstelijk. Talloze vistassen en foedraals zijn door Arie gemaakt voor zijn vismaatjes. Had je iets nodig van touw of zeil dan kon je altijd bij Arie terecht. Een leefnet kocht je niet in de hengelportwinkel: Arie maakte er vele. Arie was ook een echte voortreffelijke sportvisser die precies wist hoe de vis gevangen moest worden en met welk aas je in de loop van het jaar moest vissen. Zomer of winter het maakte Arie niets uit hij viste het hele jaar door. Door zijn bekendheid met het viswater in heel Zuid Holland wist Arie de concoursafdeling van de VWP steeds weer te verrassen met nieuwe visgelegenheden waar het goed vissen was.

Arie bedankt voor al jouw bijdragen aan de hengelsportvereniging VWP en in het bijzonder de concoursafdeling van de VWP!

Namens het bestuur wens ik zijn kinderen en familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 

Chiel Amkreutz, Penningmeester